آیین بزرگداشت روز دانشجو و یادبود شهدای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک
آیین بزرگداشت روز دانشجو و یادبود شهدای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک با حضور دکتر منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، نماینده دیار ۱۵ خرداد در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران و ائمه جمعه منطقه، خانواده معظم شهدا و جامعه دانشگاهی برگزار شد.
جنبش دانشجویی به بلوغ و پویایی رسیده است
کیان پهلوانافشاری در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان پرافتخار این دانشگاه درباره نقش جنبش دانشجویی در کشور گفت: اگر مبدأ جنبش دانشجویی را با شروع فعالیت دانشگاههای کشور لحاظ کنیم، این جنبش به معنای واقعی نماد روحیه انقلابی، تجلی بصیرت و نشان بارزی از نقش بینظیر دانشجویان ایران اسلامی در شناخت ریشههای استعمار و استکبارستیزی است.
وی سلطه استعمار خارجی و وجود استبداد داخلی دهه ۱۳۳۰ را دو مؤلفه اصلی برای بروز حادثه ۱۶ آذر برشمرد و ادامه داد: طبق منویات مقام معظم رهبری انفعال و انحراف در جریان دانشجویی جایی ندارد و همین روحیه بود که موجب شد دانشجویان ما استعمار خارجی و استبداد داخلی را برنتابند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک افزود: جنبش دانشجویی با سپری کردن مقاطع مختلف و راه پرفراز و نشیب به بلوغ و بالندگی مثالزدنی دست یافته است و امروز با یک جنبش پویای دانشجویی با محور جنبش دانشجوی اسلامی مواجهیم.
پهلوانافشاری بیان کرد: با ورود عالمانی مانند شهید مفتح و شهید مطهری در دهه ۵۰ روح و ریشه اسلامی بودن در جریان دانشجویی دمیده شد و جریان دانشجویی را از جریانات منحرف بیمه کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که دانشجویان براساس منویات مقام معظم رهبری خود را با سه مؤلفه علماندوزی، عدالتطلبی و آزادیخواهی که جزء آرمانهای اصیل دانشجوی مسلمان ایرانی است، تطبیق داده و در مسیر مکتب اسلام ناب محمدی حرکت کند.
پیش از سخنان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک پیام امام جمعه ورامین در این مراسم خوانده شد.
در پیام آیتالله سیدمرتضی محمودی نماینده ولیفقیه و امام جمعه شهرستان ورامین خطاب به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک آمده است: ۱۶ آذر روز دانشجو را به دانشجویان عزیز تبریک عرض میکنم و برای دانشجویان محترم این امیدهای آینده کشور آرزوی موفقیت دارم. این روز که یادآور اعتراضات ضد آمریکایی دانشجویان است، نشاندهنده روحیه استکبارستیزی آنان است، بر اساتید معظم و دانشجویان عزیز لازم است با حفظ این روحیه برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی کوشیده و با رهبری مقام معظم رهبری (مدظله) برعزت و اقتدار کشور بیفزایند. ضمن گرامیداشت یاد امام راحل (ره)از برگزار کنندگان مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی ورامین و تجلیل از شهدای دانشجو قدردانی میکنم.
جریان دانشجویی ایران ضد سلطه و عدالت خواه بوده است
نماینده مردم شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی گفت: جریان دانشجویی ایران سالم، انقلابی، ضد سلطه، ضداستکباری، عدالتخواه و آرمانگرا بوده است.
وی با اشاره به مقطع سیاه کشور در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ که چهار ماه بعد از کودتای ۲۸ مرداد اتفاق افتاد، افزود: جریان دانشجویی در کشور به شکل سازماندهی شده پا به عرصه فعالیتهای سیاسی گذاشت و همواره این روز به عنوان روز تاریخی اثرگذار بر جنبش دانشجویی کشور مد نظر و الگو بوده است.
نماینده مردم شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر امروز ۱۶ آذر را گرامی میداریم و از شهیدان آن به نیکی یاد میکنیم به دلیل این است که این شهدا سرآغاز یک جنبش آرمانخواهی و عدالتخواهی در کشور بودند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تجلیل از شهیدان پرافتخار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک بیان کرد: این شهدا در تداوم حرکت جنبش عدالتخواهی و استکبارستیزی خودشان را برای عزت و استقلال کشور فدا کردند.
نوشآبادی با عنوان اینکه در کنار حرکت علمی پژوهشی که مهمترین مأموریت دانشگاه بوده بیان کرد: دانشگاهها همواره پایهگذار تفکر و پیشرفت کشور بوده و امید هر کشوری به جامعه نخبه آن است و هیچ کس نمیتواند منکر نقشآفرینی دانشگاه در عرصه پیشرفت کشور شود.
وی با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب، اعتلای جریان علمی و تقویت جریان آرمانخواهی و عدالتخواهی را از مهمترین انتظارات از جامعه دانشگاهی برشمرد.
جنبش دانشجویی حرکت قشر پیش قراول در ایران است
وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت: جنبش دانشجویی حرکت قشر پیشتاز و پیشقراول در ایران است که با نقاط دیگر جهان بسیار متفاوت است؛ چراکه آنجا، این جنبش با طرق مختلف سرکوب میشود.
منوچهر متکی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک از روز دانشجو به عنوان یک روز پرافتخار در تقویم کشور یاد و به خدمات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این دانشگاه نقش بسزایی در فروکش کردن عطش جوانان برای ادامه تحصیل داشت که بعد از انقلاب اسلامی این نیاز فوران کرده بود و جوانان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر میکردند و تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی بهخوبی این نیاز برطرف شد.
وی اظهار کرد: جنبش دانشجویی حرکت قشر پیشتاز و پیشقراول در کشور است که با نقاط دیگر جهان بسیار متفاوت است؛ چراکه در دیگر کشورها این جنبش با طرق مختلف سرکوب میشود.
وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت: در کشور کودتای ۲۸ مرداد و پیش از آن نزاع میان ایران و انگلیس در موضوع ملی شدن صنعت نفت و شکایت انگلیس به دیوان بیناللملی را داشتیم که در این فرایند انگلیسیها در آن پرونده شکست خوردند و منجر به قطع رابطه ایران و انگلیس شد. بعد اقدام آمریکاییها در برپایی کودتای ۲۸ مرداد و بازگرداندن شاه فراری از ایران پیش آمد، این سناریویی بود که آمریکاییها سال ۵۸ به فکر تکرار آن بودند و این بار دانشجویان در حرکتی منسجم با اشغال لانه جاسوسی آمریکاییها، چنین اجازهای را ندادند که آنها چنگ در چهره انقلاب بیندازند.
متکی بیان کرد: اگر قطعهای از هواپیماهای آمریکایی که به ایران داده میشد، نیاز به تعویض داشت، مهندس ایرانی حق نداشت ببیند این قطعه چگونه عوض میشود که مبادا چیزی فرابگیرد، علاوه بر وابستگی سیستم در درون سیستم هم اجزای این حکومت در طول آن سالها سعی میکردند گوی سبقت را از دیگر کارگزاران نظام شاه در اثبات به نوکری قدرتهای خارجی بربایند.
وی با بیان اینکه اسناد لانه جاسوسی، نشاندهنده این رقابتهای درونسیستم نزد آمریکاییها و انگلیسیهاست، افزود: جنبش دانشجویی در شروع فعالیت خود میان سالهای ۱۳۲۲ تا ۱۳۳۳ به نقطه امیدی در کشور تبدیل شد و پیشگامان نهضت دانشجویی در اعتراض به سفر نیکسون و اعتراض به برقراری روابط استعماری با انگلستان در دانشگاه تهران دست به مقاومت و تظاهرات زدند و سه آذرخش دانشجوی ما شریعت رضوی، قندچی و بزرگنیا را پیش پای هیئت آمریکایی به شهادت رساندند.
این فعال سیاسی اظهار کرد: بزرگترین تحفهای که مسافر ۱۲ بهمن ۵۷ یعنی امام راحل برای ملت ایران به ارمغان آوردند، استقلال بود که ایشان باتلاق وابستگی در کشور را بر هم زد و مردم را از وابستگی رهایی دادند.
وی مطرح کرد: آمریکاییها ممکن بود ۲۲ بهمن ۵۷ اشتباه خودشان را بپذیرند و میتوانستند با کشور ما یک روابط جدید و خوبی را ایجاد کنند؛ اما از ۲۳ بهمن ۵۷ تا ۱۲ آبان ۵۸ تمام مشکلات بعد از انقلاب مانند ناآرامیها، تنشهای اجتماعی، حرکتهای تروریستی و انفجارها رگهها و خط ارتباطی آن با سفارت آمریکا مشهود بود.
وزیر پیشین امور خارجه با بیان اینکه مشکل آمریکاییها در کم آوردن در منطق امام راحل و جمهوری اسلامی است، گفت: هیچ وقت نگفتیم آمریکا یک رژیم نامشروع است، ما پس از انقلاب دو رژیم آفریقای جنوبی و رژیم صهیونیستی که نامشروع ایجاد شده است را نامشروع اعلام کردیم.
متکی بیان کرد: یکی از عبارتهایی که مقام معظم رهبری میفرمایند این است که آمریکا رو به افول است، آمریکاییها به عنوان قدرت جهانی تصور میکردند میتوانند در هر جای دنیا هر کاری که میخواهند انجام دهند و امروز دیدیم که آمریکا پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان آنجا را ترک کرد و این نشان میدهد آمریکا رو به افول است؛ چراکه دیگر آن اقتدار گذشته را ندارد.
وی افزود: دولت سیزدهم برخلاف آنچه القا و تبلیغ میکردند، رویکرد کاملاً منطقی در قبال روابط خارجی اتخاذ کرد که گفتند میخواهیم با همسایگان و سایر کشورهای دیگر روابط داشته باشیم.
وزیر پیشین امور خارجه گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران به جهانیان میگوید که ما تعهداتی را قبول کردیم که باید امتیازاتی را دریافت کنیم، حرف آمریکا این است که ایران به تعهداتش عمل کند؛ اما از آن امتیازات استفاده نکند و این منطق تا زمانی که در پشت اتاقهای دربسته است، صدا ندارد، گمان میکنم این بار غربیها ناگزیر از ورود به یک فاز منطقی هستند و از طرفی آمریکاییها وضعشان بسیار بد است؛ چراکه بایدن در ۶ ماه نخست ریاست جمهوریاش طبق نظرسنجیها هیچ محبوبیتی نداشته و تنها چیزی که میتواند چتر نجات بایدن شود، همراهی با برجام است و این به عنوان یک احتمال قابل توجه وجود دارد.
در پایان این مراسم با حضور مسئولان کشوری و دانشگاهی از خانواده معزز شهدای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک و نخبگان دانشگاهی با اهدای لوح سپاس و تندیس تجلیل شد.
نظر شما :