ارتباط دانشگاه و صنعت حلقه مفقوده توسعه اقتصادی

۱۵ تیر ۱۴۰۰ | ۱۶:۱۷ کد : ۷۳۷ اخبار تصویری اخبار دانشگاه

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک ارتباط تنگاتنگ و به دور از هرگونه شعارزدگی دانشگاه و صنعت را حلقه مفقوده توسعه اقتصادی برشمرد.

کیان پهلوان‌افشاری در جلسه هم‌افزایی و همگرایی دانشگاه با شرکت‌های صنعتی، کشاورزی و دامپروری، ارتباط تنگاتنگ و به دور از هرگونه شعارزدگی را حلقه مفقوده پیوند با صنعت برشمرد و اظهار کرد: همیشه در دانشگاه‌های ما یک دفتر ارتباط با صنعت و در صنایع، دفتر توسعه و تحقیق وجود داشته است؛ اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که تا چه میزان در تحقق رسالت‌های مدنظر موفق عمل کرده‌اند؟ آیا این دفاتر در بعد کاربردی و عملیاتی، بستر پیوند دانشگاه و مراکز صنعتی را فراهم آورده‌اند؟

وی با تبیین رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی درباره مسئله‌محور بودن فعالیت دانشگاه در حوزه مسائل صنعتی، کشاورزی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی برمبنای ظرفیت‌های بالقوه و نیازها و انتظارات جامعه به‌صورت هدفمند برای موضوعات مبتلابه اجتماعی ورود پیدا کرده است و از طرفی آمادگی واقعی و عملیاتی خود را نیز اعلام کرده است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک همگرایی و هم‌افزایی بین دانشگاه و صنعت را دغدغه دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و افزود: در مدل تعریف‌شده دانشگاه، دانشجو همزمان با تحصیل در رشته مرتبط تحصیلی خود در بخش صنعت کسب مهارت کرده و برای ورود به بازار کار آماده می‌شود.

پهلوان‌افشاری تربیت دانشجوی مهارتی و کارآفرین را نتیجه تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت دانست و بیان کرد: تلفیق مهارت صنعتگر و دانش کارآمد، علاوه‌بر اینکه منجر به حل چالش‌های فراروی مراکز صنعتی و تولیدی شده، بازدهی صعودی و ارتقای راندمان کاری را به‌دنبال خواهد داشت.

وی نقش دانشگاه در حوزه مسائل صنایع، کشاورزی، دامپروری و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی را اساسی برشمرد و ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های منطقه و با هدف رفع موانع تولید و هم‌افزایی حداکثری در این خصوص، جلسات تخصصی و کارگروه‌های مرتبط با حضور دانشگاهیان و صاحبان صنایع تشکیل تا طرق همکاری به‌صورت موردی اجرایی شود.

ارتباط دانشگاه و صنعت حلقه مفقوده توسعه اقتصادی

حجت‌الاسلام سیدمحسن محمودی در جلسه هم‌افزایی و همگرایی دانشگاه آزاد اسلامی ورامین-پیشوا با شرکت‌های صنعتی، کشاورزی و دامپروری با اشاره به تحقق شعار سال از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: انگیزه و ورود جدی دانشگاه به حوزه صنعت، گام مبارک و بزرگی است که ظرفیت‌های دیار ۱۵ خرداد را بالفعل خواهد کرد.

وی ادامه داد: باید از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها برای کاهش مشکلات اقتصادی و رفع موانع تولید بهره گرفت و برنامه‌ها و اهداف را بر این اساس تنظیم و اجرا کرد.

امام جمعه موقت ورامین تأکید کرد: برگزاری جلسات مشترک با فعالان عرصه صنعت، شنیدن مشکلات و ارائه طرح‌ها و ایده‌های مختلف، برای انتفاع اقتصادی آنان و شهرستان می‌تواند اثرات مثبتی را در حوزه تولید، اشتغال و اقتصاد منطقه داشته باشد.

ورود جدی دانشگاه به حوزه صنعت ظرفیت‌های دیار ۱۵ خرداد را بالفعل می‌کند

فرماندار شهرستان پیشوا هم با اعلام اینکه خوشبختانه مسؤلان شهرستان‌های دیار ۱۵ خرداد به‌دلیل نیازها و ظرفیت‌های منطقه‌ای به یک گفتمان مشترک رسیده‌اند، بیان کرد: اتصال دانشگاه با صنعت می‌تواند موجب ارتقای وضعیت منطقه در حوزه‌ تولید و اشتغال شود و فعالان حوزه کشاورزی باید علاوه‌بر استفاده از تجارب کسب‌شده سال‌های گذشته، علم، پژوهش و تحقیق را در دستورکار خود قرار دهند.

حسین عباسی با توجه به ضعیف‌بودن پایه‌های صنعت در پیشوا، ورود دانشگاه را عامل تقویت‌کننده این بخش برشمرد و اضافه کرد: لازم است آموزش‌های مورد نیاز ارائه و نیروی انسانی مورد صنعتگران تأمین شود.

تقویت صنعت و تولید به درآمد ناخالص ملی و منطقه‌ای منجر می‌شود

فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران نیز با استقبال از برگزاری این جلسه به برکات این نشست تعاملی برای منطقه اشاره کرد و توضیح داد: با احصای مشکلات و مسئله‌یابی در این زمینه، باید به مسائل کارگاه‌های تولیدی اشراف پیدا کرد.

سردار کیومرث عزیزی به اثرگذاری مشاوران متخصص و دانشگاهی در کنار سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: برخی شرکت‌های صنعتی دچار بیماری شده‌اند که با مشاوره فنی و تخصصی به چرخه اقتصادی بازمی‌گردند و شکوفایی و بالندگی را رقم می‌زنند.

وی با تأکید بر اینکه هر منطقه‌ای که دارای کسب و کار فعال و کشاورزی پویا بوده است به همان نسبت از میزان آسیب‌ها و چالش‌های اجتماعی با کاهش روبه‌رو بوده است، یادآور شد: تقویت صنعت و تولید به درآمد ناخالص ملی و منطقه‌ای منجر شده و اسباب رفاه مردم را منجر می‌شود.

ورود جدی دانشگاه به حوزه صنعت ظرفیت‌های دیار ۱۵ خرداد را بالفعل می‌کند

در بخش دیگری از این نشست، هرکدام از مسؤلان و مدیران شهرک‌های صنعتی و کارخانجات تولیدی با بیان دیدگاه‌ها و نظر خود، راه‌های مشارکت و همکاری مؤثر با دانشگاه را مورد ارزیابی قرار دادند.

جلسه هم‌افزایی و همگرایی دانشگاه با شرکت‌های صنعتی، کشاورزی و دامپروری با هدف حل مسائل و مشکلات صنعت و افزایش بهره‌وری در دانشگاه آزاد اسلامی ورامین-پیشوا برگزار شد.

در این نشست تعاملی که حجت‌الاسلام سیدمحسن محمودی امام جمعه موقت شهرستان ورامین، سردار کیومرث عزیزی فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران، حسین عباسی فرماندار پیشوا و مدیران بخش صنایع، کشاورزی و دامپروری جنوب شرق استان تهران حضور داشتند، راه‌های مشارکت و همکاری مؤثر طرفین بررسی و بر استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی تأکید شد.